piątek, 10 lipca 2015

Faux Gras - vegetarian solution

Gdyby rzeźnie miały szklane ściany,
każdy byłby wegetarianinem.
{Paul McCartney}

Nie, w tytule nie ma byka i nie ma też ogromu cierpienia i strasznego bólu kaczek i gęsi, który jest obowiązkowym składnikiem przepisu na Foie Gras. Adopcja Toli stała się doskonałym (kolejnym) argumentem, by iść w stronę wegetarianizmu. No bo jak jedno zwierzę mam wielbić pozwalając na katowanie innego?  Z przepisami takimi jak ten z bloga Davida Lebovitza roślinna kuchnia to raj dla podniebienia. I czy nie najwspanialsze jest to, że wybór etyczny staje się równocześnie profitem dla naszego zdrowia ?
Zatem:

Faux Gras: wegetariańskie Foie Gras:

Pozdrawiam i smacznego!
Ali  

1 komentarz:

  1. Witaj Alicjo,
    Lubię zaglądać na bloga Dawida. Wypróbuję to pate na bank. Tym bardziej, że latem, gdy upał łatwiej odejść choć trochę od mięsa. Piękne zdjęcie jak zawsze. Dobrego weekendu. Dorota

    OdpowiedzUsuń

Welcome to my blog, I love to hear your comments.
Thank you!